20. leden 2013 v 20.28 | rubrika: Recepty
Recepty koktejlů z Krotitelů tuků
Ovoce cca 2-3 kávové lžičky, ale nebojte se experimentovat. Důležité je, aby Vám koktejl chutnal.
|
přečteno: 65x | komentáře (1)
|
Sójové maso na kari
19. listopad 2012 v 22.27 | rubrika: Recepty
Sójové maso na kari
sój. kousky nebo kostky sój. omáčka pepř, sůl, kari jarní nebo normální cibulka, grilovací koření Sóju uvaříme dle návodu, vymačkáme vodu, můžeme ¼ hrnečku vývaru + hodně sój. omáčky +kari do vody Nechat na dochucení! Na oleji nechte orestovat jarní cibulku, aby byla zelená, dáme maso, přidáme opět koření kari, gril. koření, sój. omáčku. Kořením nešetříme, ale zase to nepřežeňte. Udělejte si to tak, aby vám to chutnalo. Zprudka osmažíme. Během vaření sóji, si uvařte rýži. Na závěr si to můžete posypat jarní cibulkou anebo čerstvou červenou paprikou. |
přečteno: 60x | přidat komentář
|
Sójové karbanátky
19. listopad 2012 v 22.26 | rubrika: Recepty
Sója
Jídla se sójou jsou nejen zdravá pro naše tělo, ale i rychlá a dobrá. Já jsem sóju neměla ráda a nechutnala mi, ale naučila jsem se dělat pokrmy, které mi chutnají jako maso J. Přeji dobrou chuť, a pokud i vy máte nějaký dobrý recept, který by nám mohl chutnat, budu ráda, když se s ním podělíte.
Sójové karbanátky Je to rychlé a chutnají skoro stejně jako normální karbanátky a vlastně příprava je dost obdobná. Co potřebujete: Sójový granulát, 2 vajíčka, majoránka, česnek, sůl, pepř, trocha mleté sladké papriky, strouhanka Uvaříte dle návodu sójový granulát. Vymačkáte z něho vařečkou přebytečnou vody, co nejvíce. Necháte cca 10 minut vychladnout, pak postupujete jako s klasickým mletým masem na karbanátky. Vajíčko, sůl, hodně česneku, kávovou lžičku mleté papriky, pepř (sójové maso je třeba více okořenit než běžné). Do připravené směsi dáte dále strouhanku. Děláte karbanátky, které pořádně zmačkejte, aby se vám nerozpadly. Obalit ve strouhance a na rozpáleném oleji smažte do křupava. Pak na ubrousku nechat okapat a podávat s přílohou dle jídelníčku J. ! Nezapomeňte na základní a dost důležitá pravidla ohledně vaření sóji-> 1 .po uvaření vymačkat vodu 2. více okořenit 3. nebojte se experimentovat J |
přečteno: 32x | přidat komentář
|